Visie

Toegankelijk wonen voor iedereen

Cohousing Binnenbunder wil een inclusief woonproject zijn dat toegankelijk is voor iedereen, voor gezinnen en alleenstaanden, voor mensen met en mensen zonder beperking.
Er komen zeven woonunits waarvan vijf die bij voorkeur gereserveerd worden voor personen met een fysieke beperking – zowel om te huren als om eigenaar van te zijn – en twee 3-kamerappartementen op de verdieping.

Als goede buren willen we gaan voor solidariteit. Cohousing is daar volgens ons een perfecte woonvorm voor. Iedereen heeft een volledig geïnstalleerde eigen privéwoning en terras,  aangevuld met een gemeenschappelijke ruimte, en maakt gebruik van gemeenschappelijke voorzieningen. Dat kan gaan van een tuin tot wasmachines.

Onze missie is ook dat mensen met een fysieke beperking er écht zelfstandig kunnen wonen door samen te zoeken naar oplossingen voor de nood aan extra assistentie. De bewoners boven hoeven die ondersteuning niet te bieden.

Voor elk wat wils

De appartementen variëren volgens de voorlopige plannen tussen zo’n 55 m² en 125 m² in netto oppervlakte. Wie in het project instapt, beslist mee over aanpassingen aan het voorontwerp, materiaalkeuze en dergelijke, zal dus mee de kostprijs bepalen. Er zijn geen tussenpersonen, ieder is zelf bouwheer, samen met de andere toekomstige bewoners. Een voorlopige prijsraming is opgesteld op basis van het voorontwerp en een standaarduitrusting.

We zijn volop onze groep aan het vormen. Heb je interesse, neem snel contact met ons op via binnenbunder@gmail.com en we informeren je graag verder! Meer informatie vind je ook op onze Facebookpagina.