Visie

Cohousing Binnenbunder wil een inclusief woonproject zijn dat toegankelijk is voor iedereen. Toegankelijk in alle betekenissen van het woord: cohousing Binnenbunder heeft zeven woonunits waarvan vijf die ook voor personen met een fysieke beperking toegankelijk zijn, en twee 3-kamerappartementen. Er zijn zowel appartementen om te huren als om te kopen.

Toegankelijk wonen voor iedereen

Cohousing Binnenbunder wil er zijn voor gezinnen en alleenstaanden, voor mensen met en mensen zonder beperking. Als goede buren willen we gaan voor solidariteit en willen we iedereen de kans geven een eigen appartement met terras te hebben.

Cohousing is daar volgens ons een perfecte woonvorm voor. Bij cohousing heeft iedereen een volledig geïnstalleerde eigen privéwoning,  aangevuld met een gemeenschappelijke ruimte. Je doet aan cohousing wanneer je als groep bewoners in verschillende woningen gebruikmaakt van een of meer gemeenschappelijke voorzieningen: dat kan gaan van een tuin tot wasmachines.

Onze missie is ook om écht zelfstandig wonen voor mensen met een fysieke beperking mogelijk te maken door samen te zoeken naar oplossingen voor de nood aan extra assistentie.

Gelegen op een rustig binnenterrein in het centrum van Zwijnaarde, biedt Cohousing Binnenbunder behalve 7 moderne appartementen nog een grote gemeenschappelijke tuin en een gedeelde zitruimte met keuken voor de groep.

Voor elk wat wils

Er is voor elk wat wils in de woningen: de appartementen variëren volgens de voorlopige plannen tussen zo’n 55 m² en 125 m² in netto oppervlakte en ook qua prijs willen we een toegankelijk woonproject zijn. Contacteer ons gerust voor de voorlopige richtprijzen. Wie nu instapt, kan bovendien meebeslissen over aanpassingen aan het voorontwerp.

We zijn volop onze groep aan het vormen. Heb je interesse in inclusief wonen op een boogscheut van Gent? Neem snel contact met ons op via binnenbunder@gmail.com en we informeren je graag verder! Meer informatie vind je ook op onze Facebookpagina.